ishockeytankar.blogg.se

Detta är en sida där jag Fredrik Forsgren från Gävle tänker reflektera kring allt runt ishockey med störst fokus på SHL och i synnerhet Brynäs IF och Djurgården Hockey. Reflektioner på matcher och hur läget i lagen ser ut. Ungefär en match per omgång kommer varje inlägg innehålla. Ibland fler matcher.

Ungdomarnas afton på rinken

Kategori: Brynäs

 

En kväll då ynglingarna stod i centrum. En kväll då en debuterande Felix Sandström får hoppa in och ersätta en Starkbaum som var tvungen att lämna på grund av familjeskäl redan efter en period. En Sandström vars skydd som såg ut att ha växt om inte en, så två, tre storlekar. Så bra var han. Den 17-årige egentliga J20- och tredjemålvakten tog pånyttfödda Gavlerinken med storm. En benparad här, och en räddning på mållinjen med plocken där. En vanlig dag på det tillfälliga(?) vikariatet.

Men nu var det inte bara Sandströms kväll. Oskar Lindblom fick göra sitt första SHL-mål. Jens Lööke assisterade till Sebastian Enterfeldts 2-0. Och det var framförallt publikens kväll. I ett nästan fullsatt Gavlerinken Arena fick två klackar sjunga mot varandra, från varsin kortsida. Som på den gamla goda tiden. Stort cred till de tillresta Leksandsfansen som förgyllde stämningen och fick det att stundtals nästintill koka över. Tråkigt slut dock för dessa då matchen ändå levde i allra högsta grad efter två spelade perioder.

Men tyvärr kändes Leksandsspelarna tunga och trötta. Hade inte riktigt den där glöden i ögonen som brynäsarna hade. Rutinerade Jonas Frögren flög in i sargen en gång efter en missad tackling och precis som många andra stora, tunga pjäser i dalalaget såg han inte ut att ha den där orken som krävs för att hålla ut i en sextio minuter lång match. Kanske har Brynäs haft en tuffare sommarträning än leksingarna, vad vet jag.

Leksand får fortsätta sitt kämpande efter första SHL-poängen i nästa omgång medan Brynäs måste fortsätta se något desperata ut för att kunna bibehålla detta såkallade momentum som Leif Boork så fint skulle ha sagt. Vid förlust i nästa match betydde den här segern i princip ingenting, förutom tre poäng det vill säga och en oförglömlig debut för en viss 17-åring.

Slutligen kul att se gamla Djurgården tillbaka i svensk hockeys finrum. Och det firades med straffseger på ett fullsatt Hovet mot tippade SM-mästarna. Viktigt för Djurgården. Viktigt för stockholmshockeyn.

 

Fredriks 3 bästa

Leksandsklacken. Bäst i landet tillsammans med Djurgårdarna.
De omyndiga. Sandström och Lööke. Behövs det sägas något mer?
Djurgården i SHL. De behövs, de drar publik i hela landet och skapar rubriker.

Kommentera inlägget här: