ishockeytankar.blogg.se

Detta är en sida där jag Fredrik Forsgren från Gävle tänker reflektera kring allt runt ishockey med störst fokus på SHL och i synnerhet Brynäs IF och Djurgården Hockey. Reflektioner på matcher och hur läget i lagen ser ut. Ungefär en match per omgång kommer varje inlägg innehålla. Ibland fler matcher.

Väggar på varsin sida isen

Kategori: Djurgården

En hemmapremiär eller en trött promenad i parken? Skillnaden var marginell i gårdagens match mellan Linköping och Djurgården i arenan som gått från en kexchokladförpackning till en flygplanshangar i form av Saab Arena. Och det var en relativt välfylld arena som mötte spelarna vid nedsläpp. Men att de strax över 7000 åskådarna fick valuta för pengarna är svårt att påstå. Det var en trött och relativt händelsefattig match där endast tre mål godkända mål gjordes och två blev bortdömda. Det var allt annat än högsta SHL-klass på spelet under stora delar av matchen, men samtidigt är det troligen därför Djurgården är tippade långt ned i tabellen.
 
Då stjärnförvärv som Broc Little och Micke Samuelsson (trots bra förspel till kvitteringen) ej såg ut att vilja bjuda upp till dans var det målvakterna som fick agera stjärnor denna måndagskväll. Det var de båda nyförvärven Tellqvist och Rautio som gjorde att publiken ändå skulle få lite tillbaka för att de dök upp i den gamla arenan med det nya namnet. Bland annat klarade Tellqvist av ett 3 mot 0 läge i den andra perioden och Rautio hade en stor del i att LHC orkade stå emot när Djurgårdspressen var som störst i slutet av matchen. Här har de båda lagen målvakter som kommer vinna många matcher åt sina lag.
 
Efter ha sett första matchen med Djurgården känns det som att de kan både bli ett lag som kärvar i botten samtidigt som de kan slåss om de sista slutspelsplatserna. Det beror på vad spelarna väljer att göra det till. De må inte ha erfarenheten eller skickligheten att vara ett slutspelslag än, men om de lyckas få ihop laget så att alla jobbar för varandra, vilket DIF även är kända för, kan det ändå mynna ut i en trevlig vår för stockholmarna. LHC kommer troligen hamna över DIF i tabellen, mer erfarenhet och ett på pappret bättre lag. Men precis som alltid gäller det att få alla lagdelar att stämma överens. Om inte kan vi nog vänta oss att se Linköping i den undre halvan även dem.
 
Imorgon, onsdag, väntar en riktig stormatch redan i den tredje omgången. Djurgården-Leksand i ett fullsatt Globen redan i den tredje omgången. Där kan ni förvänta er en hel del smällar med två tunga lag med en förhoppningsvis alldeles för hög adrenalinnivå i sig. Riktigt hockeygodis är att vänta!
 
Fredriks 3 bästa
Målvakternas kamp. Levererar inte utespelarna levererar burväktarna
Domarna. Två helt korrekt bortdömda mål
Miniderby. Då AIK åkt ned i HA får matcherna mot leksingarna och brynäsarna agera back-up. Bra stämning väntar

 

Kommentera inlägget här: